Cum arata viata in cea mai aglomerata inchisoare din lume. Mii de prizonieri se lupta cu bolile si mizeria

Imagini tulburatoare din interiorul celei mai aglomerate inchisori din lume au aparut in presa internationala.
Peste 3800 de prizonieri traiesc intr-o inchisoare gandita pentru maximum 800 de persoane, iar asta duce la violente si o batalie constanta pentru un pic de spatiu.

Inchisoarea Quezon din orasul Manila, capitala Filipinelor, este poate cea mai aglomerata din lume, unde mii de prizonieri isi cauta un loc sa supravietuiasca. Desi nu are o capacitate de mai mult de 800 de persoane, aici sunt inchisi aproape 4000 de prizonieri. Multi nici nu mai au loc in celule si dorm pe jos, intinsi pe saltele, unii langa altii. Penitenciarul a devenit un focar de infectii, unde detinutii duc zilnic o adevarata lectie de supravietuire, in cautarea hranei, apei si medicamentelor.

Intr-o celula gandita pentru 20 de prizonieri, traiesc, de fapt, aproape 200, relateaza Daily Mail. Inchisoarea a fost construita in urma cu sase decenii, iar acum, de cele mai multe ori, detinutii mananca si si se spala in aceeasi incapere, in niste conditii precare de igiena.

Un fost prizonier, care a petrecut cativa ani aici dupa ce a fost acuzat de o crima pe care el sustine ca nu a comis-o, a ajuns in SUA, unde a studiat Dreptul. Acum, acesta a avut curajul sa se intoarca, insa nu ca detinut, ci pentru a se documenta. Recent, Raymund Narag a scris o carte, „Freedom and Death Inside the Jail”, in care detaliaza ororile la care a asistat si pe care le-a trait cat timp a fost inchis.

„Timp de 7 ani, am trait la limita, am vazut ce inseamna moartea la fiecare pas. Puteam sa mor oricand” a declarat aceasta. Detinutii se plang de condintiile inumane, de faptul ca primesc masa la ore tarzii in noapte si o descriu ca fiind „hrana de porci”, iar altii spun ca sunt obligati sa doarma pe jos. Multi au facut infarct din cauza lipsei de aer si a spatiului foarte inghesuit.

„In fiecare luna, in inchisoarea Quezon City, mor intre 2 si 5 prizonieri. Multi au boli contagioase din cauza conditiile precare in care traiesc in celule. Proviziile de apa potabila sunt foarte limitate, la fel si ratiile de mancare. Un tur prin acest loc iti arata conditiile degradante in care traiesc acesti oameni, ceea ce nu e normal, indiferent ce ar fi facut” a mai povestit Narag.